1. אם אתה אדם ערירי, רכושך יעבור לידי האפוטרופוס הכללי, קרי, למדינת ישראל, אלא אם ערכת צוואה המורה אחרת.
2. אם אחד מילדיך כבר קיבל ממך סיוע כספי או נכסים מעבר למה ששאר הילדים קיבלו, יתכן שתרצה לאחר הפטירה לתת לילדים אחרים יותר בכדי לאזן את החלוקה. ללא צוואה החלוקה תתבצע ביחס שווה בין כלל ילדיך.
3. אם אתה רוצה לחסוך עלויות גבוהות של מיסים, באמצעות עריכת צוואה שמתוכננת כראוי ניתן לרוב לחסוך מיסים.
4. אם אתה לפי החוק נשוי, אך חי בנפרד, בן זוגך לשעבר יכול ״להשתלט" על כל רכושך, גם אם נפרדתם לפני שנים.
5. אם אתה נשוי פעם שנייה ויש לך ילדים מנישואים קודמים, הילדים שלך יקבלו רק חלק מהירושה, והחלק השני יעבור ליורשי בן/בת הזוג לאחר פטירתו.
6. אם יש לך ממון ונכסים רבים, במיוחד אם הם יקרי ערך, הם המפתח לסכסוכים. מספר יורשים על אותו נכס, מובילה למחלוקות קשות לגבי השווי והחלוקה ההוגנת. רק ציווי הכתוב באופן ברור, שאינו משתמע לשני פנים, יקל על משפחתך בחלוקת הנכסים לאחר הפטירה, ובכך יקטין משמעותית את האפשרות למלחמות על הירושה.
7. אם יש לך ילדים קטנים או אנשים שתלויים בך כלכלית ואתה רוצה להשאיר להם יותר- עריכת צוואה תאפשר לך לדאוג לעתידם ולכספים לצורך הטיפול בהם.
8. אם אתה רוצה להשאיר חלק מעיזבונך/ חפץ סנטימנטלי לאנשים מחוץ למשפחתך הקרובה או אפילו לנכדיך היקרים, חשוב לערוך צוואה.
9. אם אתה רוצה לתרום את כלל נכסיך או חלקם לצדקה ולהעבירם לנזקקים/ מוסד/ ארגון על פי בחירתך, כתיבת צוואה תאפשר לך לעשות זאת.
10. במסמך הצוואה אתה יכול לכתוב ולצוות כל אשר תרצה, אתה יכול להיפרד פעם נוספת מקרוביך היקרים מכל, ולהורות להם דברים שלא קשורים לממון, לדוגמא: לבקש לשמור על שלום המשפחה.
ירדן ברגמן חיות, עו״ד
צוואות | ירושות | ייפוי כוח מתמשך
שירותים משפטיים עד בית הלקוח